logo
  • Altijd dichtbij
    45+ locaties
  • Bel ons
    088 - 848 441 0
  • Mail ons
7 juni 2018

Curaeos en 4Dental Tandtechniek gaan strategische samenwerking aan

 

Curaeos – Europa’s grootste aanbieder van tandheelkundige producten en diensten – en 4Dental Tandtechniek kondigen vandaag een strategische samenwerking aan. Het Nederlandse netwerk van 4Dental vergroot de tandtechnische capaciteit van Curaeos, waarmee de organisatie vorm kan geven aan haar groeiambitie. Curaeos voegt met haar expertise en Europese netwerk veel waarde toe aan 4Dental, dat haar positie in de markt verder gaat versterken. Als onderdeel van de samenwerking verkopen de huidige aandeelhouders van 4Dental een deel van hun belang aan Curaeos.

Opkomst dentale serviceorganisaties

Onder praktijkhouders en tandtechnische laboratoria in binnen- en buitenland is er een toenemende belangstelling in aansluiting bij dentale serviceorganisaties zoals Curaeos. Het biedt onder meer de mogelijkheid tot ondersteuning op het gebied van HR, finance & administratie, kwaliteit- & zorgmanagement, inkoop, marketing & communicatie en algemeen management. Voortdurende optimalisatie van processen zorgt bovendien voor waardevolle synergie en efficiency. Door de uitgebreide ondersteuning en ontzorging kunnen dentale professionals zich volledig concentreren op hun werk, waaronder uiteraard de zorg voor patiënten.

Over Curaeos

Curaeos is de holding van een snelgroeiend dentaal platform met een breed scala aan activiteiten in Nederland, België, Denemarken, Duitsland en Italië. De organisatie is de grootste dentale speler in Europa en opereert onder diverse merken op basis van een uniek verticaal geïntegreerd business model. Een sterk team van professionals in alle disciplines ondersteunt de lokale activiteiten, waardoor verdere professionalisering en groei mogelijk worden gemaakt. Het Zweedse investeringsfonds EQT ondersteunt Curaeos in de realisatie van de Europese expansie met haar expertise en een internationaal netwerk.

Over 4Dental Tandtechniek

4Dental Tandtechniek is opgericht in 2005, na de fusie van vier gerenommeerde tandtechnische laboratoria. Tegenwoordig is 4Dental een internationaal bedrijf met deelnemingen in het buitenland. De organisatie levert ambachtelijke tandtechnische hulpmiddelen en oplossingen op maat, zoals dienstverlening in de praktijk en de digitale workflow in de implantologie. Ook biedt 4Dental met moderne CAD/CAM technieken een breed scala aan tandtechnische producten. Door de geografische spreiding van haar vestigingen staat 4Dental letterlijk dichtbij de klant en kan er snel ondersteuning en service worden geboden.

___________________________________________________

19 februari 2018

Overname Smithuis Tandtechniek door 4Dental Tandtechniek

Met terugwerkende kracht maakt Smithuis Tandtechniek per 1 januari onderdeel uit van 4Dental Tandtechniek. Met de overname van de bedrijfsactiviteiten van Smithuis Tandtechniek

heeft 4Dental 19 vestigingen in Nederland met 300 medewerkers. Inclusief de deelname van 4Dental in de Thaise tandtechnische onderneming Hexa Ceram en Lotus Dental heeft de onderneming meer dan 1.000 medewerkers in dienst en behoort daarmee tot de top 10 grootste tandtechnische ondernemingen ter wereld.

Na jarenlange nauwe samenwerking tussen Smithuis en 4Dental was een overname een vanzelfsprekende stap in de verdere professionalisering van beide tandtechnische laboratoria.

Met een betere landelijke dekking is service altijd dicht in de buurt van de klanten. Daarnaast betekent deze uitbreiding meer keuze en mogelijkheden.

De vestiging van Smithuis Tandtechniek in Apeldoorn zal integreren in de vestigingen Deventer en 4Dental Apeldoorn. De overige vestigingen van Smithuis zullen hun activiteiten voortzetten als 4Dental Deventer, 4Dental Hardenberg en 4Dental Hengelo.